Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2011 12:36 - 5 места, които да посетите в Бавария
Автор: intertravelservice Категория: Туризъм   
Прочетен: 1971 Коментари: 1 Гласове:
0



Екскурзията в Бавария може да бъде изключително забавно приключение, затова не си мислете, че можете да я ограничите в посещение на месните ресторанти и опитване на вкусни наденички и пенливо пиво.

1. Мюнхен
image
Мюнхен е главен град на провинция Бавария и най-много гости посреща на ежегодния двуседмичен Октоберфест – най-популярния фестивал на бирата в света.
Но, по което и време на годината да посетите града със сигурност има какво да видите, като се започне с традиционната немска архитектура и се продължи с Техническия музей и сградата на автомобилния концерн BMW.
Не бива да пропускаме и факта, че това е градът на ФК Байерн Мюнхен.

2. Старият град в Мюнхен
image
Град Мюнхен е разделен на 25 района, като 1-ви район е Алтщад – Стария град . Средище на града е прекрасния Мариенплац, носещ името на божията майка. През средновековието на този площад са се провеждали турнири и са се подреждали пазари.
Днес най-впечатляващата сграда на площада е тази на Новото кметство, където се помещава местното управление на града. Пищната готическа сграда крие във вътрешността си цели 400 стаи.

3. Замъкът Нойшванщайн
image
Когато децата слушат приказки за крале, рицари и принцеси си представят именно замъкът Нойшванщайн. Причината се крие не само в удивителните му кули и разположението му високо върху хълма, но и в съвсем простата причина – най-голямото студио за анимационни филми в света, използва именно него като свое лого. Посещение на замъка сякаш отваря вратите към детството, а коридорите му нашепват отдавна забравени приказки.

4. Верига бирарии Хофбройхаус
image
Най-известната верига мюнхенски бирарии може да се похвали с това, че отваря първото си заведение преди повече от 400 години. Хофбройхаус е символ на Бавария и едно от важните звена в местната икономика, след като херцог Вилхелм V решава да произвежда пиво на местна територия.
За бирата на известната пивоварна се разказват легенди. Според една от тях, немците спасяват града си от шведската армия, подкупвайки ги с бира. А според друга – бирата спасява операта, и съответно града от пожар, който избухва през най-студените зимни дни, когато водата е замръзнала.

5. Максимилианщрасе
image
Максимилианщрасе е една от главните търговски улици на Мюнхен. Всяка разходка по нейното протежение разгръща множество възможности за пазаруване – изискани бутици за дрехи, ресторанти и дори изкушаващ пазар за деликатеси, плодове и риба.
Но Максимилианщрасе не е само това, тя разкрива удивителен изглед към Резиденцията на град Мюнхен - известно средище на властта от миналото на Бавария, както и към Националния театър и опера.

Едва ли е възможно Бавария да бъде описана само в няколко точки, защото духът, който носи и атмосферата, която витае във въздуха са неизразими с думи. Същото се отнася и за прекрасните гори на местността, за живописните гледки, романтичните местности и баварските замъци. Бавария създава приказното лице на Германия.




Гласувай:
0



1. katyaz - Бавария
27.03.2011 22:30
Очарователни места има мноого в Бавария. Аз лично харесвам всичко което сте написали. Може би да добавя и красивата и древна крепост Мариенбург във Вюрцбург,бароковите дворци и градини на Нимфебург / Мюнхен/, Архиепископския дворец във Вюрцбург,Тевтонската резиденция в Бад Маргентхайм,Резиденцията на князете Хоенлой във Вайкерсхайм, старинните градчета Ротенбург, Фойхваген и Донайвьорт. Какво великолепие в достолепния Аусбург...Затова често казвам НЕПОЗНАТАТА ГЕРМАНИЯ Е ВЕЛИКОЛЕПИЕ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: intertravelservice
Категория: Туризъм
Прочетен: 114894
Постинги: 63
Коментари: 6
Гласове: 32
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031